SÉTA

2016.11.15. 20:07

Elveidet is elrejted

Dunaújváros - Nem értem, mire jó ez. Sosem vagyunk önmagunk, mindig valaki más képében kell tetszelegni, nem csak azt nem vállaljuk fel, hogy éppen rossz napunk van, de az elveinket és az önálló gondolatainkat sem. A szomorú napokon is inkább eljátsszuk, hogy minden rendben van.

Hazudunk mindenkinek körülöttünk, beleértve a barátainkat, a családunkat, azokat akik fontosak, de még önmagunknak is sokszor. Tudod, van az a fokozat, mikor annyira jól játszod az aznapi szereped, hogy nem arra áll fenn a kockázat, hogy a magad által saját magadnak odaítélt szerepből esel ki, hanem sokkal inkább arra, hogy a valódi énedből, tulajdonképpen a valóságot hagyod el, a saját valóságodat, pusztán azért, hogy mindenki azt higgye, tökéletesen érzed magad. Az elveidet is rejtegeted, nem akarod felvállalni, amit gondolsz. És mégis miért? Csupán azért, mert a többség nem tartja jónak, nem értenek veled egyet, majd megvetik a gondolataidat, talán el is ítélnek értük. Félsz. Félünk mindannyian, hogy majd kilógunk a sorból. Tartunk attól, hogy fájni fog egy-egy veszekedés, esetleg elvesztünk ezek miatt pár embert. Az igazság viszont az, hogy emiatt sosem szabad aggódni. Aki nem fogad bennünket el az elveinkkel együtt, az valójában sosem volt igazán mellettünk, őket talán jobb is engedni.

Enesey Diana 12/aPannon Oktatási Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!