SÉTA

2016.11.29. 16:40

Bécsben, adventi hangulatban

Dunaújváros - Sokan indultak velünk együtt Bécs városa felé a közelmúltban meglátogatni a híres adventi forgatagot.

Bajusz György

Mindenki álmosan, mégis izgatottan szállt fel a buszra hajnali fél hatkor. Az utazás első fele csöndesen telt, az út további részében viszont nem unatkoztunk, mert kísérő tanáraink bevezettek bennünket az advent történetébe, és még egy kis csokiról szóló kvízt is összeállítottak nekünk.

Mindezt azért, mert első állomásunk Bécs külvárosában a Heindl csokoládémúzeum és gyár volt. Ott alkalmunk volt megismerkedni a csokoládégyártás édes világával és történetével. A csokimániásoknak ez kötelező program, ha Bécsben járnak. Isteni finomságokat kóstoltunk és vásároltunk.

Nagyon érdekes volt a bécsi kirándulás - aki csak teheti, látogasson el az ottani adventi forgatagba
Fotó: Amatőr felvétel

Az órák csak pörögtek, mi pedig haladtunk tovább Bécs belvárosa felé, ahol az egyik legszebb bevásárlóutcában mindenki választhatott programot magának. Karácsonyig még majdnem 4 hét van, de ott már most lehetett érezni a karácsony szellemét. Rácsodálkoztunk Bécs történelmi belvárosának szépségére, amit a lelkes utcazenészek játéka tett még hangulatosabbá.

A zenészek magyar dallamokat is játszottak, ami melengette a szívünket. A zene után elmerültünk a Bécs adventi forgatagában. Sok érdekes kézművesterméket láttunk, kedvünk szerint válogathattunk közöttük. Megkóstoltuk a vásár nevezetes, meleg italát, a puncsot, ami a hidegben nagyon kellemes volt. A nézelődés közben az idő kereke olyan gyorsan forgott, hogy máris a gyülekezőhelyre kellett mennünk, ahonnan indultunk haza.

Utazás közben mindenki lelkesen mesélt az átélt élményekről. Aki teheti, egyszer látogassa meg ezt a színes forgatagot.

Illés Fanni
Hild szakközépiskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!