Jánoshalmi Attila

2019.11.28. 07:00

Valóban fekete a péntek?

Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Az Amerikából származó „Black Friday” kifejezés és vásárlási őrület mára futótűzként terjedt el Magyarországon is. Ezen a napon grandiózus kereskedelmi hálózatok árcsökkentéssel vonzzák magukhoz a vásárlók jelentős részét. Számos ember képes egy vagyont költeni a leárazott termékekre. De vajon tényleg ennyire jó üzlet a szóban forgó esemény? Gazdaságos ez a mi szempontunkból is? Amennyiben logikusan kezdünk gondolkodni és figyelmesek vagyunk, könnyen rájöhetünk, hogy vannak, akik be akarnak csapni bennünket, vásárlókat. Az akciókat megelőzően emelik a produktumokért elkérendő pénzösszeget, majd a „nagy napon” látszólag jelentősen csökkentik. Mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket, mindenképp nézzünk körül más boltokban is, valóban megéri-e a bizonyos kiadás. Azonban azt hozzá kell tenni, hogy nem minden esetben szándékoznak kizsebelni minket, ezért érdemes böngészni a reális árak után.

A „fekete péntek” tetemes mennyiségű pénzt eredményezhet az üzletláncok számára. Ha egy pénzhajhászabb árusítóhellyel találkozunk, fontos, hogy tudjuk, ők csupán egy fogatlan oroszlán erejével bírnak, annyit nyerhetnek rajtunk amennyit engedünk a pénztárcánkból. Se többet, se kevesebbet. Figyelmes vásárlást kívánok minden olvasónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!