Ráduly Cintia

2019.11.28. 07:00

Újév karácsonykor?

Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Manapság a karácsonyt ugyanúgy reklámozzák, mint egy világra szóló sporteseményt vagy zenekarok sztárjainak a fellépését. A Black Friday (Fekete Péntek) megmutatja számomra a karácsony sötét arcát: próbálnak rávenni minket arra, hogy minél több dolgot vegyünk állítólag olcsón, pedig a legszebb ajándék az lenne, ha nem vennénk semmit, hanem saját készítésű ajándékokat adnánk szeretteinknek, és a vásárlásra fordított időt rájuk fordítanánk.

A karácsony a szeretet és a csodák hónapja. Bár ez már közhelynek hangzik, de mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni. A valóságos törődés és szeretet helyett mindig csak karácsonyi rutinok és ajándékok járnak a fejünkben, és nem vesszük észre a csodákat, ami nem a pénz és nem is Az Ajándék, hanem az, amikor a családunkkal együtt vagyunk.

Sokaknak ez sajnos nem adatik meg, és örülnének, ha egy meleg házban a családjukkal együtt lennének, és nem azt néznék, hogy van-e ajándék a fa alatt. Persze van olyan család, ahol a családtagok megbecsülik egymást. Viszont jó lenne, ha ez nem csak karácsonykor jellemezne bennünket!

Újév napján sokan tesznek fogadalmat, hogy megváltoztatják addigi szokásaikat, életvitelüket. Viszont ki dönti el, hogy mikor ér véget a régi időszak, és kezdődik el az új? Tudnék-e már ma változtatni azon, amit nem tartok jónak?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!