Harza Márk

2019.11.21. 07:00

Megnéztük: ilyen volt az Acer Predator Thronos

Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma

Fotó: youtube

Az Acer Predator széria mindig szeret nagyot alkotni. Példának okáért felhozhatjuk az Acer Predator 21X… lap.. Laptop szörnyeteget. Vagy valamit. Itt a méret a lényeg, és a hajlított kijelző, amit nem igazán láttunk még kereskedelmi forgalomban. Itt hasonlóan nagy projektet történt a fejlesztési időszakban. Egy – most tessék megkapaszkodni – 180 Kilogrammos szék-számítógép párosról beszélünk, melyhez jár három monitor. Hát, mert miért ne? Egyébként ezek a monitorok 120°-os betekintési szöget adnak nekünk, egy igen magas felbontásban. A gép specifikációit nem részletezném, legyen elég annyi, hogy nem fog rajta akadni a kedvenc sorozatunk. Az egész mellé természetesen kapunk egy billentyűzetet és egy egeret. Eddig egy drágább számítógépről beszélünk, viszont itt jön a Thronos lelke. Maga a szék, a trón. Egy egész komoly szerkezeten van az egész, mindenhol minőségi alkatrészeket találunk. Meglepő módon, a monitorok nem fixek előttünk, még asztalra sincs szükségünk a használathoz. A kijelzők egy automatizált karon tárulnak az ember szeme elé. Egyebek mellett, a szék elég nagy tartományban dönthető és forgatható. A karfán található két pohártartó is, arra az esetre, ha megszomjaznánk a játék közben. Hasznosnak tűnik, nemde?

Térjünk át a használatra, és a játékélményre. A teljes beleélésünket segíti egy rezgőmotor, mely az egész széket rezegteti mély hanghatások esetén.

Játék közben vegyes érzések ragadtak el. Hihetetlen jó volt magas minőségben, nagy grafikai felbontásokkal játszani akadásmentesen. Nagyon sokat hozzáadott az élményhez a rezgő funkció, illetve az, hogy még az én „nagy” méreteimhez is tökéletesen belehetett állítani. Két játékot volt szerencsém kipróbálni, kétszer húsz percben. A három osztott monitor először fura volt, utána azonban szemem megszokta, és automatikusan oda néztem, ahova kellett. Billentyűzet nagyon kényelmes volt, mechanikus, kék kapcsolók találhatóak benne. Normalizálódott visszajelzést kaptam leütésenként, a gombok lenyomásához stabil, magabiztos nyomás volt szükséges. Az egér szimpatikus volt, azonban az asztalka, amelyen az egérpad, a billentyűzet, illetve az egér volt nem minden esetben bizonyult elég nagynak, előfordult, hogy lecsúszott róla a kezem egy hevesebb harcban. Viszont a szék hatalmas, az üzletben is igen nagy helyet foglalt.

Összeségében egy remek terméket sikerült az Acer-nek összeállítania, igazi gyűjtői példány, melyre büszke lehet a gyártó, és a végfelhasználó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!