Vári Rózsa Kitti

2019.11.28. 07:00

Karácsonyra hangolva – Mit ajándékozzunk a szeretteinknek?

November vége felé közeledve már minden kis sarki boltban, szupermarketben ott vannak a csokitélapók, karácsonyfadíszek, hengeres csomagolópapírok (amikkel minden korban jól esik fejbe vágni a másikat), egyszóval mindenhol a „levegőben érezni a karácsonyt”, sokak kedvenc ünnepét. Már novemberben vadásszuk a legjobb ajándékokat szeretteinknek. Álmodozva várjuk a családi összeülős nagy lakomát, ami előtt napokig a konyhában álltunk, csupa lisztesen, tésztadarabkákkal mindenhol, szitkozódva a sok teendő miatt. Mégis várjuk. Mert ez a szeretet ünnepe, ez az időszak a családról szól. De mi van akkor, ha még nincs meg a tökéletes ajándékunk szeretteink számára?

Pannon Oktatási Központ

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a kevésbé vallásos emberek pedig a szeretet ünnepének tekintik ezeket a napokat. A karácsonyt – amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini, azaz „az Úr születése” – a legtöbb országban december 25-én ünneplik, ám van olyan terület, ahol ettől eltérő időpontokban és módon tartják. A 18. században a karácsonynak még nem volt akkora jelentősége, mint a húsvétnak. Az ünnep a millenniumi időkben kezdett jelentőssé válni. Ma a keresztény kultúra egyik legfontosabb eseményének számít, aminek a középpontjában a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon és az ajándékozás áll.

Rengeteg kézzel készített ajándékötletet találhatunk az interneten, melyek közül csak egyet emelek ki, ami egyszerűségével és bájosságával nyerte el tetszésemet.

Egy egyedi hógömb elkészítéséhez bármelyik kreatív boltban be lehet szerezni a szükséges kellékeket. A hógömbbe kerülő figura vagy díszlet elkészítése sem okozhat gondot, ha elég kreatívok vagyunk. Egy hóembert könnyen összerakhatunk három hungarocell-golyóból és két gallyacskából. A hungarocell-golyók egymásra ragasztása után a hóember oldalára rögzíthetjük a „kezeit” (a kis gallydarabokat). Alkoholos filccel tetszés szerint rajzolhatunk neki arcot gombokat, akár még sálat is. Ezután fújjuk le hajlakkal, majd ragasszuk a hóembert egy befőttesüveg tetejébe. Az üvegbe tehetünk csillámot és „mű-hódarát”, majd vizet, valamint egy kis sót a tartósítás végett. A hóemberes fedő óvatos belehelyezése után a tető és az üveg találkozásához kenjünk folyékony ragasztót – így garantáltan szigetelni fog –, majd erősen tekerjük rá az üvegre a tetejét.

Ezt a kis ajándékot akár saját kezűleg készített csomagolópapírba is becsomagolhatjuk, ami probléma nélkül kivitelezhető egy nagyobb papírdarab, nyomdák, színes ceruzák vagy filcek segítségével.

Ha szeretnénk, az ajándék és a csomagolás mellé készíthetünk egy üdvözlőlapot is, hiszen mindenkinek jól esik pár kedves szó, főleg karácsonykor.

Címkék#séta-pok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!