Molnár Laura

2019.11.28. 07:00

Globális felmelegedés

DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola, Pusztaszabolcs

Fotó: pixabay

Mit tehet egy hétköznapi ember a környezetért? Ez talán a 21. század egyik legnagyobb kérdése. Manapság tudósok sokaságát foglalkoztatja a klímaváltozás, mégis néha olyan, mintha az emberek becsukott szemmel járnának, és nem foglalkoznak a jövővel, pedig pár egyszerű dologgal akár meg is lehetne menteni a Földet.

Például a biciklizés ingyenes, egészséges, ráadásul a levegőt sem szennyezi. Mielőtt kezedbe vennéd az autód kulcsát, gondold át, hogy nem mehetnél-e biciklivel? Ha nincs biciklid és a távolság nem nagy, mehetsz gyalog is! Ez a pár perc nemcsak környezetbarát megoldás, de neked is jó, hisz kizökkent a mindennapokból, kellemes zenét hallgatva pedig remek szórakozás!

Az állatokról se feledkezzünk meg, hiszen akár a madarak téli etetése is életmentő lehet számukra.

Sok hulladék keletkezését előzhetjük meg azzal, ha nem vásárolunk előre csomagolt termékeket, mert a háztartásokban keletkező hulladék kb. 50 százaléka csomagolóanyag.

Ha valamit nem tudunk hasznosítani, akkor inkább a szelektív gyűjtőbe dobjuk a hulladékokat, mint a vegyesbe, mert a szelektíven gyűjtött hulladékokat hasznosítják, a vegyes pedig a lerakóba kerül, ahol ugyan ellenőrzött körülmények között tárolják, hogy a legkisebb kárt okozza, de mégsem hasznosul, csak bomlik és szennyezi a környezetet.

Én azért tartom fontosnak a globális felmelegedéssel való foglalkozást, hiszen ha mindenki összefog, akkor egy jobb jövő érdekeiért léphetünk.

Te véded a környezeted? Ha még nem, akkor fontold meg a javaslataimat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!