Vári Rózsa Kitti

2019.11.28. 07:00

DIY: Légy kreatív, készíts hógömböt!

Pannon Oktatási Központ

Fotó: pixabay

November vége felé közeledve már minden kis sarki boltban, szupermarketben ott vannak a csokitélapók, karácsonyfadíszek, hengeres csomagolópapírok egyszóval mindenhol a „levegőben érezni a karácsonyt”, sokak kedvenc ünnepét. De mi van akkor, ha még nincs meg a tökéletes ajándékunk szeretteink számára? Legjobb, ha saját kezűleg készítjük el. Íme egy ötlet, ami garantáltan örömet okoz valamennyi megajándékozottnak.

Bájos és egyszerű az egyedi hógömb, elkészítéséhez bármelyik kreatív boltban be lehet szerezni a szükséges kellékeket. A hógömbbe kerülő figura vagy díszlet elkészítése sem okozhat gondot, ha elég kreatívok vagyunk. Egy hóembert könnyen összerakhatunk három hungarocell-golyóból és két gallyacskából. A hungarocell-golyók egymásra ragasztása után a hóember oldalára rögzíthetjük a „kezeit” (a kis gally­darabokat). Alkoholos filccel tetszés szerint rajzolhatunk neki arcot gombokat, akár még sálat is. Ezután fújjuk le hajlakkal, majd ragasszuk a hóembert egy befőttesüveg tetejébe. Az üvegbe tehetünk csillámot és „mű-hódarát”, majd vizet, valamint egy kis sót a tartósítás végett. A hóemberes fedő óvatos belehelyezése után a tető és az üveg találkozásához kenjünk folyékony ragasztót – így garantáltan szigetelni fog –, majd erősen tekerjük rá az üvegre a tetejét.

Ezt akár saját kezűleg készített csomagolópapírba is becsomagolhatjuk, ami probléma nélkül kivitelezhető egy nagyobb papírdarab, nyomdák, színes ceruzák, filcek segítségével. Készíthetünk egy üdvözlőlapot is, hiszen mindenkinek jólesik pár kedves szó, főleg a szeretet ünnepén.

Címkék#séta-pok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!