Budai Lili

2019.11.07. 07:00

Tippek az őszi relaxáláshoz

Ha bárki meghallja azt a szót, hogy relaxálás, arra asszociál, hogy wellness szállodai lazulásról van szó. De azok számára is itt van pár jó ötlet, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy ilyen helyen töltsék a szabadidejüket.

Pannon Oktatási Központ

Az őszi kikapcsolódást illetően sokak számára bevált módszer a filmezés, sorozatnézés, vagy az olvasás. Talán nincs is jobb annál, mint a kandalló előtt ülve teát szürcsölgetni és olvasni egy jó könyvet.

Azonban aktívabb pihenési formák is léteznek. Nem feltétlenül kell a házba zárkózva tölteni a szabadidőnket ősszel sem. A háziállatokkal rendelkezők ilyenkor több figyelmet fordíthatnak két- vagy négylábú társaikra. Stresszes pillanatokban nagyon sokat segíthet egy állat közelsége, de fontos, hogy a gazdi a nyugodt időszakokban se hanyagolja el kedvencét. Egy kellemes őszi délután kiváló alkalom lehet arra, hogy foglalkozzunk háziállatunkkal, hiszen a minél több közösen eltöltött idő még erősebbé teheti a mindkét fél számára előnyös kapcsolatot.

Amennyiben az időjárás engedi, egy kellemes erdei barangolás ideális őszi kikapcsolódás lehet, akár egyedül, akár másokkal együtt kerítünk rá sort. Hangsúlyozni kell, hogy a társasági élet még fontosabbá válik az ősz melankolikus hangulatában, ezért a pihenés időszakában érdemes a barátainkra is több időt szakítani. Például velük együtt megcsodálni, ahogy az őszi erdőben a bíbor és sárga színű levelek egybeolvadnak egy esetleges szélfuvallat folyamán. De bármi is legyen a közös program, fontos, hogy ne magunkba fordulva ücsörögjünk a szobánkban.

Ami engem illet, rengeteg dolog ki tud kapcsolni. Sokszor elég, ha kiülök a kertbe és olvasok. Ilyenkor akaratlanul is boldogság tölt el, miközben stabilan a földön vagyok, ám mégis úgy érzem, hogy a képzelőerőm által magasan szállok.

Mivel mindannyian mások vagyunk, mindenkit más pihentet. Bármit is csináljunk szabadidőnkben, feledkezzünk meg a problémáinkról, kapcsoljuk ki az agyunkat. A lényege minden relaxációs tevékenységnek ugyanaz: élvezzük és közben pihenjünk!

Címkék#séta-pok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!