Ráduly Cintia

2019.11.28. 07:00

Miről is szól valójában a karácsony?

Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Manapság a karácsonyt ugyanúgy reklámozzák, mint egy világra szóló sporteseményt vagy zenekarok sztárjainak a fellépését. A Black Friday megmutatja számomra a karácsony sötét arcát: próbálnak rávenni minket arra, hogy minél több dolgot vegyünk állítólag olcsón, pedig a legszebb ajándék az lenne, ha azokat saját kezűleg készítenénk el szeretteinknek, és a vásárlásra fordított időt velük töltenénk.

A karácsony a szeretet és a csodák ünnepe. Bár ez már közhelynek hangzik, de mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni. A valóságos törődés és szeretet helyett mindig csak karácsonyi rutinok és ajándékok járnak a fejünkben, és nem vesszük észre a csodákat, ami nem a pénz és nem is Az Ajándék, hanem az, amikor a családunkkal együtt vagyunk. Sokaknak ez sajnos nem adatik meg, és örülnének, ha egy meleg házban a családjukkal együtt lennének, és nem azt néznék, hogy van-e ajándék a fa alatt. Persze van olyan család, ahol a családtagok megbecsülik egymást. Viszont jó lenne, ha ez nem csak karácsonykor jellemezne bennünket!

Újévkor sokan tesznek fogadalmat, hogy megváltoztatják addigi szokásaikat, életvitelüket. Viszont ki dönti el, hogy mikor ér véget a régi időszak, és kezdődik el az új? Tudnék-e már ma változtatni azon, amit nem tartok jónak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!