Bakos Zolna

2019.11.15. 17:18

Könyvajánló           

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

 

 

Kedvenc könyvem: Cassandra Claire, Csontváros című kötet. Ez a könyv a Végzet ereklyéi első kötete. Ez a könyvsorozat 5 kötetből áll. Az írónőnek van több könyvsorozata, aminek legtöbbje Bestseller könyv.

Azért tartom egy elkápráztató írásnak, mert elkalauzol egy fantasy világba, ugyanakkor a való világban, Amerikában játszódik. A mű elején igaz, annyira nem történik „izgalmas” momentum, mivel először a főszereplő hátterét ismerteti meg. Az egész cselekményszál a legtöbbet szereplő Clary Fray, múltjából indul ki. Aztán felgyorsulnak az események…

A mű nagy előnye, hogy olvasás közben megismerhetjük benne önmagunkat is, mivel egy talpraesett, segítőkész, hűséges és egy makacs személy a főhős.

Akik kíváncsiak arra, hogy milyen kalandokba keveredik Clary és miért is a múltjából indul és kezdődik el a történet az tartson velem és olvassuk közösen ezt a könyvet.

Korábban olvasott könyvem egy könyvsorozat első kötete, egy trilógia része. Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a kritikus helyzeteket, a jó kis rejtvényeket, a kalandos történeteket. Annak ajánlani tudom James Dashner: Az útvesztő című könyvét.

A történet elején már a főszereplőt ismerhetjük meg. Egy kilátástalan helyzetben találjuk, ahol csak a nevét tudjuk és semmi másra nem emlékszik. Később felkerül a Tisztásra, ahol hozzá hasonlóak vannak és egy fontos tényező, csak fiúk. Ezzel nincs baj, csak rögtön szereplők utáni napon érkezik közéjük egy lány. Általa indulnak be az események. Sok a rejtély, mivel a külvilágról nem tudunk semmit, egy útvesztő kellős közepén élnek. Ugyanakkor az útvesztőben élnek a Siratok.

Ha szeretnétek megtudni, hogy milyen lények ők, akkor olvassátok el a könyvet.

 

 

Címkék#Séta-Rudas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!