A Semmelweis Egyetem gyakorló intézménye

2021.11.29. 11:00

Jó kórházi kapcsolat

duol.hu

Dunaújváros Fejér megyében a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórház is a Semmelweis Egyetem gyakorló kórháza, tehát ismét elnyerte a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címet, amit 2016-ban kapott meg először. Az együttműködés során orvostanhallgatók tanulhatnak továbbra is az intézmény falai között. A remények szerint minél több fiatal orvos megkedveli városunkat, ha megtapasztalja, hogy a helyi kórházban is bőven találkozhat szakmai kihívásokkal, és lehetősége van szakmai fejlődésre.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza ez év novemberétől ismét négy éven át. A címet tanúsító oklevelet ünnepélyes keretek között prof. dr. Kellermayer Miklóstól, az egyetem dékánjától vette át dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója és dr. Jobbágy Lajos orvos-igazgató a Semmelweis Egyetemen november 25-én.

A kitüntető cím meghosszabbítására a Semmelweis Egyetem megbízásából egy bírálat előkészítő bizottság érkezett a kórházba még júliusban. A bizottság vezetője prof. dr. Ács Nándor, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója volt. A kórház által összeállított szakmai anyagra, amit a helyszínen az osztályvezetők mutattak be, a professzori bizottság támogató javaslatot tett a kar dékánjának, prof. dr. Kellermayer Miklósnak, aki szintén felkereste az intézményt, hogy személyes tapasztalatot is gyűjtsön a kórházról. A Semmelweis Egyetem Kari Tanácsa végül meghozta döntését, meghosszabbította a Gyakorló Kórház címet a Szent Pantaleon Kórháznak. Az elismerő címet továbbra is viselheti a dunaújvárosi kórház.

Az intézmény továbbra is tud fogadni orvostanhallgatókat, s ezzel az orvosutánpótlás kedvezően alakulhat. Az intézményben a rezidensek képzése folyamatosan zajlik, a fiatal orvosok a képzési idő nagy részét helyben tudják eltölteni, ami tovább növeli az intézmény vonzerejét a medikusok és a fiatal orvosok körében. Dr. Mészáros Lajos reményei szerint az itt gyakorlatot töltők megkedvelik a várost és annak kórházát, ugyanis megtapasztalhatják, hogy itt is bőven találkozhatnak szakmai kihívásokkal és lehetőségük van szakmai fejlődésre. A kórház menedzsmentje igyekszik családias, támogató légkört kialakítani az intézményben. Évek óta orvosklubot működtetnek, ahol kötetlenül megbeszélhetik egymással szakmai eseteiket és egyéb gondjaikat is fiatal orvosok és rezidensek.

Amellett tehát, hogy ez a szakmai elismerés örömmel tölti el mindazokat a kórházi szakembereket, akiknek szívügyük a kórház, az orvosutánpótlás elősegítésével nagyban hozzájárul a város vonzerejéhez, élhetőségéhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!