öt illegális migráns

2021.07.13. 17:00

Határrendészeti összesítő

A rendőrök egy embercsempésszel és öt illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Fejér megyében.

police.hu

A Fejér megyei rendőrök 2021. július 13-án 1 óra 10 perckor Enyingen, a Dózsa György úton ellenőriztek egy szerb honosságú személygépkocsit. A járműben a 44 éves szerb sofőrön kívül további öt férfi tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, a szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!