kis Mozart

2017.12.20. 14:19

Rosicky visszavonul

Bejelentette visszavonulását Tomás Rosicky 105-szörös cseh válogatott labdarúgó.

Tomas Rosicky of Czech Republic on the bench during the UEFA Euro 2016, Group D football match between Czech Republic and Turkey on June 21, 2016 played at The Felix Bollaert-Delelis Stadium in Lens, France - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI

A támadójátékos 1988 és 2001 között, majd tavaly nyártól mostanáig a Sparta Praha futballistája volt, közben pedig öt évig a Borussia Dortmund, tíz esztendőn keresztül pedig az Arsenal együttesét erősítette. Ugyanakkor karrierje alatt végig kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott. Az Arsenalnál töltött tíz szezonjában egyszer sem tudott 28-nál több bajnokit játszani a 38 meccses szezonok során.

„Gondos mérlegelés után rájöttem, hogy már nem tudom tökéletesen felkészíteni a testemet a professzionális labdarúgásra”

- mondta a szerdán Prágában rendezett sajtótájékoztatón a 37 éves Rosicky.

Rosicky köszönetet mondott a prágai klubnak, ahol elmondása szerint olyan szintre jutott, hogy külföldön is megállta a helyét, majd lehetővé tették számára, hogy abban a csapatban búcsúzzon el karrierje végén, amelyet a legjobban szeret.

A korábbi kiváló játékos 23 gólt szerzett a cseh válogatottban, amelynek csapatkapitánya volt. Hazájában három, Németországban egy bajnoki címet nyert, az UEFA Kupában döntőt játszott, Angliában pedig kétszer ünnepelhetett FA Kupa-győzelmet. A Dortmund szurkolói cselei, passzai és lövései miatt „kis Mozartnak” becézték.

„Voltak gyönyörű pillanatok, és sajnos rettenetesen rossz időszakok is a pályafutásomban, de gondolkodás nélkül azonnal nekifutnék még egyszer”

- fogalmazott Rosicky.

Borítókép: Tomás Rosicky az UEFA Euro 2016 bajnokság idején június 21-én

AFP / Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában