Röplabda

2016.04.22. 14:35

Utolsó hazai meccsére készül a Dunaferr SE

Dunaújváros - A férfi röplabda NB I rájátszásában egy lépésre van az ötödik helytől a Dunaferr Sportegyesület csapata. Az újvárosiaknak ehhez ma 16 órakor hazai pályán le kell győzni a MAFC-BME együttesét.

Gróf András

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc első találkozóján idegenben magabiztosan diadalmaskodott Tomanóczy Tibor vezetőedző fiatal csapata, de a szakvezető ezúttal sokkal nehezebb csatára számít.

- Nem szabad kiindulni a legutóbbi meccs eredményéből, hiszen akkor könnyen azt mondhatnánk, sima győzelmet arattunk az egyetemi csapat ellen. Ez azonban csalóka, hiszen az ellenfelünk meglepő módon sokat hibázott, melyeket mi ki tudtunk használni. A rutinos játékosok biztosan odafigyelnek majd arra, hogy ez szombaton ne forduljon elő. Ami azonban nagyszerű volt, hogy játékosaim a meccs értékének megfelelően koncentráltan, fegyelmezetten játszottak, amely az utolsó összecsapásokon, mint például a Pénzügyőr ellen jellemezte őket. Ez volt a győzelem kulcsa. A vendégek várhatóan sokkal agresszívabbak, keményebbek lesznek, mint legutóbb, ráadásul feltüzeltebbek is, hiszen egy fiatalokból álló csapattól szenvedtek vereséget. Biztos vagyok abban, hogy nekünk mindent ki kell adnunk magunkból, hogy ezt a feladatot megoldjuk. Érdekes mérkőzés lesz, ahol a fiatalság csap össze a játék minden elemét kitűnően ismerő rutinnal. Erre készültünk a héten, hiszen nekünk nem csak fizikálisan, hanem fejben is erősnek kell lennünk. A fiúk ennek szellemében dolgoztak, hajtották végre feladataikat. Egyetlen hiányzónk Stefanovics Krisztián volt, aki szakmai bemutató program keretében Budapesten képviselte a Hild Szakközépiskolát. Pillanatnyilag úgy tűnik, mindenki a rendelkezésemre áll majd az utolsó hazai összecsapáson. Az sem mellékes, hogy a MAFC milyen csapattal áll ki ellenünk, hiszen legutóbb voltak meghatározó hiányzói.

A bajnoki döntő első mérkőzésén a Fino-Kaposvár 3:0-ra verte a VRC Kazincbarcikát. A bronzmeccsen a Kecskeméti RC is ilyen arányban diadalmaskodott a Dági KSE ellen. Mindkét győztes hazai pályán szerzett tehát előnyt. A párharcokban ezen a hétvégén felváltott pályaválasztói joggal folytatódnak a küzdelem. A hetedik helyért rendezett páros csata jelenleg 1-1-es döntetlenre áll. A mindent eldöntő harmadik összecsapáson a Pénzügyőr SE hazai pályán fogadja a Sümegi RE együttesét.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!