Röplabda

2016.03.17. 20:53

Nagyot küzdött a Dunaferr a Kazincbarcika ellen

A Dunaferr Sportegyesület NB I-es férfi röplabdázói a bajnokság legjobb négy csapata közé jutásért vívott páros csata második összecsapásán a VRC Kazincbarcika együttesét fogadták csütörtök este a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

Dunaferr SE - VRC Kazincbarcika 2:3 (-21, 19, -16, 23, -10)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Adler László, Halász Enikő.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Kun, Kholmann, Kalmár, Gebhardt N., Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó P., Guzmics, Móró, Csizmadia. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A vendégek az első összecsapást megnyerve előnnyel érkeztek, így nyugodtan kezdhették a párharc második felvonását. Ennek megfelelően az első játszmában ők irányítottak, és szerezték meg a vezetést. A második játékrész azonban a hazai gárdáé volt. A lelkes játéknak, és a kimagasló egyéni teljesítményeknek köszönhetően sikerült is az egyenlítés. A harmadik játékrészre viszont kissé szétesett a dunaújvárosiak játéka, aminek egyenes következménye lett, hogy újra a vendégek kerültek előnybe. ezt követően ismét hullámhegy következett. A negyedik szett kiegyenlített küzdelmet hozott, amelynek végjátékában jobban koncentrált a fiatal újvárosi gárda, így ismét sikerült kiegyenlíteniük. Kézzel fogható közelségbe került a győzelem megszerzése, ami harmadik mérkőzést eredményezett volna. A döntő ütközetben azonban a sokkal rutinosabb borsodiak kihasználták a hazaiak megingásait, és megnyerték a mérkőzést, ami a továbbjutásukat jelentette. A két győztes mérkőzésig zajló páros csatát a VRC Kazincbarcika 2-0-ra megnyerte, így ők jutottak a bajnokság legjobb négy csapata közé, de játékukért az újvárosiak is minden dicséretet megérdemelnek.

Tomanóczy Tibor: - Nagyot küzdött ma a csapatom, rendkívül büszke vagyok rájuk. Végig koncentráltan, nagy akarással játszottak. A Kazincbarcika egy Szabó Dáviddal volt jobb. Az 5-8. helyért folytathatjuk tovább, ahol a Pénzügyőr lesz a következő ellenfelünk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!