Röplabda

2016.03.09. 16:59

Kezdődik a rájátszás, Kazincbarcikán kezd a Dunaferr gárdája

Dunaújváros - A 2015/2016. évi férfi röplabda bajnokság alapszakaszát a hatodik helyen zárta a Dunaferr Sportegyesület fiatal csapata.

Gróf András

A dunaújvárosiak sorozatban elszenvedett vereségekkel kezdték a bajnoki évet. Az alapszakasz második felére azonban fokozatosan javult az együttes teljesítménye, aminek köszönhetően sikerült a legjobb nyolc csapat közé jutni, ami megfelel az előzetes célkitűzésnek. A hatodik pozíció azt jelenti, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai az alapszakaszban harmadik helyen végző VRC Kazincbarcika ellen lépnek pályára a negyeddöntőben. Mivel a borsodi együttes végzett előkelőbb helyen az alapszakaszban, így ők kezdhetik haza környezetben a párharcot.

A 2015/2016. évi NB I-es bajnokság alapszakaszának végeredménye: 1. Fino Kaposvár 57 pont, 2. Kecskeméti RC 48 pont, 3. VRC Kazincbarcika 47 pont, 4. Dág KSE 41 pont, 5. MAFC-BME 32 pont, 6, Dunaferr SE 26 pont, 7. Pénzügyőr SE 23 pont, 8. Sümegi RE 22 pont, 9. Szolnoki Főiskola RKSI 21 pont, 10. PTE-PEAC 13 pont, 11. Debreceni EAC 0 pont.

A bajnoki negyeddöntőben a következő párosításban folytatja az első nyolc helyen végzett együttes: Sümegi RE - Fino Kaposvár, VRC Kazincbarcika - Dunaferr SE, Dág KSE - MAFC-BME, Kecskeméti RC - Pénzügyőr SE.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc első mérkőzésén a dunaújvárosiak szombaton 17.30 órakor idegenben lépnek pályára. A második találkozót március 17-én a Dunaújváros Sportcsarnokban rendezik. Amennyiben a továbbjutásról harmadik meccs dönt majd, akkor március 20-án ismét a Kazincbarcika otthonában játszanak a csapatok. A papírforma alapján természetesen a párharc esélyese a barcikai gárda, de ne feledjük, hogy az alapszakaszban Kazincbarcikán csak 3:2-re kapott ki a dunaújvárosi alakulat. Igaz, a visszavágón hazai környezetben három szettben maradtak alul. Kérdés, hogy a fiatalok mennyire lesznek megilletődöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!