Röplabda

2016.03.16. 15:48

Javuló forma szükséges ahhoz, hogy egyenlítsen a Dunaferr SE együttese

Dunaújváros - Hátrányból várja a Dunaferr Sportegyesület röplabdacsapata a 2015/2016. évi NB I legjobb négy csapata közé jutásért vívott párharc második felvonását.

Gróf András

Az újvárosiak csütörtökön 17.30 órakor fogadják a Dunaújváros Sportcsarnokban a VRC Kazincbarcika együttesét. A két győzelemig tartó páros csata első találkozóján a borsodiak hazai környezetben 3:0-ra diadalmaskodtak. Tomanóczy Tibor tanítványai az első játszmában még remekül tartották magukat, de a folytatásban már egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült. A szombaton mutatott játéknál sokkal több van azonban a fiatal dunaújvárosi együttesben, ahhoz azonban, hogy sikerüljön egyenlíteniük a párharcban, sokkal jobban kell koncentrálniuk. Mert a sokkal rutinosabb Kazincbarcika minden bizonnyal ki fogja használni az esetleges megingásokat. A piros-fehéreknek alapos formajavulásra lenne szükségük ahhoz, hogy egyenlíteni tudjanak. Amennyiben ez a bravúr sikerülne, akkor vasárnap ismét Kazincbarcikán léphetnének pályára egy mindent eldöntő, harmadik ütközetre. A másik három párosításban is érvényesült az előzetes papírforma az első összecsapáson, csak a kecskemétiek hazai győzelme sikeredett nem várt szorosra: Kecskeméti RC - Pénzügyőr SE 3:2 (-23, -18, 19, 8, 9), Sümegi RE - Fino Kaposvár 0:3 (-15, -18, -16), Dág KSE - MAFC-BME 3:0 (16, 18, 28).

Tomanóczy Tibor együttesének bravúrra lenne szüksége a Kazincbarcika elleni párharcban az egyenlítésre

A jelenlegi állás szerint tulajdonképpen az is előfordulhat, hogy a csütörtöki játéknapot követően kialakul a legjobb négy mezőnye, és egyik párharcban sem lesz szükség a vasárnapi találkozókra.

A szakosztály vezetői várják azokat a szurkolókat is, akik a röplabdamérkőzés követő első osztályú futsal találkozóra kíváncsiak, hiszen várhatóan az előmeccs is jó szórakozás lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!