Röplabda

2012.08.24. 06:47

A nyáron három kulcsjátékos távozott a Dunaferrtől

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói napi három edzéssel megkezdték a felkészülést a 2012/2013. esztendei első osztályú bajnoki szezonra.

Gróf András

Az együttes Tomanóczy Tibor vezetőedző irányításával kezdte meg a munkát.

-  Délelőtt futó és alapozó edzéseket, délután pedig labdás és technikai jellegű tréningeket tartunk. Augusztus 20-án a Szalki-szigeten strandröplabdával lazítottunk egy kicsit. A strandröplabda-torna után napi két edzésre állunk át, ami szeptember elejéig tart.

- Milyen erősségű edzőmérkőzéseket terveznek a felkészülési időszakban?

- Jelenleg még szervezés alatt vannak ezek a meccsek, de szeretnénk három tornán részt venni, ahol képet kaphatunk a csapat állapotáról.

- A nyári átigazolási időszakban történtek változások a játékoskeretben?

- Csapatunk háza táján a nyár folyamán komoly mozgás volt, mivel anyagi nehézségek miatt három meghatározó játékost voltunk kénytelenek elengedni másik magyar klubhoz. Dávid Csanád a bajnok Fino Kaposvár csapatához, Tóth András és Pádár Krisztián pedig a bajnoki második helyezett Kecskeméthez szerződött. Ezeknek a játékosoknak a távozásához anyagi problémák vezettek.

- Kikkel pótolják a távozó kulcsjátékosokat?

- Mivel szakosztályunknak erre a szezonra ismét csak a működésre van meg a költségvetése, ezért csak a saját utánpótlásunkból építkezhetünk.

- Ilyen körülmények között milyen célkitűzéssel vágnak a bajnokságnak?

- A nagyon megfiatalított csapattal szemben a reális elvárás az ötödik hely megszerzése lehet. Bravúrnak kellene tekinteni, ha a Magyar Kupában ismét négy közé kerülnénk. Utánpótlás szinten is nagyon nehéz lesz megismételni a tavalyi csodálatos eredményinket, amikor a juniorjaink és a serdülőink bajnokok, ifjúsági és gyermek csapatunk második, minijeink pedig negyedik helyen végeztek az országos bajnokságokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!