Rendőrségi

2014.08.17. 06:12

Villanymozdonyban keletkezett tűz

Pusztaszabolcs - "Ég egy villanymozdony" - érkezett a segélykérő hívás a Magyar Államvasutak munkatársától szombat délután. Az érintett mozdony a pusztaszabolcsi vasútállomáson állt, amikor a lángok felcsaptak.

A jelzést követően a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók, a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, továbbá Budapestről egy speciális, tűzoltó habhoz szükséges alapanyagot ás tűzoltó port szállító konténerszállító gépjármű kapott riasztást. A pusztaszabolcsi önkéntesek a műveletirányítás tájékoztatását követően szintén vonultak az esethez. A tűzoltók kiérkezésekor a mozdony füstölt, a vagonokat már leválasztották, a jármű áramtalanítását a dunaújvárosiak végezték el, ezt követően a MÁV szakemberei a vasúti villamos felsővezeték szakaszolásával is végeztek. A nagyfeszültségű motortérben keletkezet tüzet kézi porral oltó készülékkel, valamint a terület habbal történő elárasztásával eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!