Rendőrségi

2012.03.04. 17:12

Tragikus hétvége az Alacsony Tátrában: 4 halott

Pozsony - Tragikus hétvégét tudhatnak maguk mögött az Alacsony Tátra üdülőkörzetei. Két nap alatt több mint egy tucat súlyos balesethez kellett kivonulnia a szlovák hegyi mentőknek. A szerencsétlenségek közül négy halálesettel végződött - adta hírül honlapján a szlovák hegyimentő-szolgálat vasárnap.

MTI

A tragédiák közül az első szombat délelőtt történt a Chopok hegycsúcs alatt. Itt egy 26 éves cseh nőbe a sífelvonónál rohant bele egy síelő. A nőt elsodorta az ütközés aminek következtében az erdei növényzet közé zuhant. A helyszínre érkezett mentőalakulat tagjai ugyan még megpróbálták újraéleszteni, ám eredmény nélkül, a később, helikopteren érkezett mentőegység orvosa már csak a halál beálltát tudta megállapítani.
   
Szintén szombaton, a déli órákban kapott bejelentést a hegyimentő-szolgálat egy 50 év körüli szlovákiai síelő balesetéről. A férfi a Gyömbér (Dumbier) és a Chopok közötti hegygerincen szenvedett súlyos balesetet, valószínűleg megcsúszott a jeges terepen, majd megközelítőleg 300 métert zuhant. A férfit már halva találták meg.
   
Úgyszintén szombaton, a délutáni órákban egy turista egy ismeretlen holttest felfedezésről tett bejelentést.  A Halas-gödör térségébe kiérkezett mentők a helyszínen egy 43 éves szlovákiai férfi holttestét találták meg.
   
Vasárnap délelőtt nem sokkal kilenc óra után újabb balesetről kaptak bejelentést a mentők a Gyömbér (Dumbier) hegycsúcs alól. A helyszínre érkező mentők már csak a 26 éves cseh férfi halálát tudták megállapítani. A férfi balesetét valószínűleg szintén az okozta, hogy megcsúszott a jeges terepen, majd vagy 300 métert zuhant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!