Rendőrségi

2012.07.23. 08:59

Több ittas vezetővel is volt dolguk a rendőröknek a hétvégén

Három esetben is rendőrök intézkedtek a hétvégén ittas sofőrökkel, kerékpárosokkal szemben a megye útjain.

Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton kora reggel kerékpárjával elesett egy 45 éves dunaújvárosi férfi - annyira ittas volt. Állapota miatt vele szemben a járőrök alkoholszondát nem tudtak alkalmazni. A baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi a rendőri intézkedésnek ellenállt, végül tőle vér- és vizeletmintát vettek. Az ügyeletes orvos súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg, majd a pszichiátriai osztályon helyezték el. Az ügyben  közigazgatási eljárás indult.

Pusztaszabolcson szombat éjfélkor egy anyagi káros közlekedési baleset történt. Egy 17 éves lány barátja használatában lévő személygépkocsival közlekedett. Mivel vezetői engedéllyel nem rendelkezik, feltehetőleg rutintalansága következtében elveszítette uralmát a jármű felett, majd a kerítésnek ütközött. A fiatal nővel szemben a járőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök mintavételre előállították. Az ügyeletes orvos közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. A lány barátja úgy nyilatkozott, hogy nem tudta, hogy barátnője ittas és nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ellenük szabálysértési- és büntető feljelentés készült.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére: Pusztaszabolcs- Besenyő összekötő úton egy 20 éves és egy 31 éves iváncsai lakos, defekt miatt anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett. A járőrök a járműben utazó mindkét személlyel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely mindkét esetben pozitív eredményt mutatott. Az idősebb férfi az ittas járművezetést elismerte. Mivel a rendőrök a helyszínen kétséget kizáróan nem tudták megállapítani, hogy valóban ő vezette az autót, ezért mindkét férfi mintavételre előállították. Az ügyeletes orvos mindkettejüket közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. A 31 éves férfi vezetői engedélyét a járőrök elvették és ellene ittas vezetés miatt büntető feljelentés készült - számolt be az esetekről Varga Krisztina, a megyei kapitányság sajtóosztályának gyakornoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!