Rendőrségi

2012.03.26. 12:14

Szöghúzó vassal vett revansot - Rendőrkézen a támadó

Dunaújváros - A helyi járőrök segítségével szombaton délután elfogták a főkapitányság nyomozói azt a 45 éves férfit, aki csütörtökön egy szöghúzóval akart lerendezni egy vitát egy dunaújvárosi szórakozóhelyen. A férfit emberölés bűntett kísérlettel gyanúsították meg előállítását követően és őrizetbe vették

Dunaújvárosi Hírlap

Március 22-én, csütörtök este a Szent István utcába, egy büféhez riasztották a rendőröket. A bejelentés szerint egy férfi szólalkozott össze egy másikkal, majd egy magával hozott szöghúzó vassal többször fejbe vágta. Az incidens után még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. A rendőrök akkor nem találták a támadót. A bántalmazottat kórházba vitték, ahol megállapították, hogy fejsérülései vélhetően nyolc napon belül gyógyulnak. Ugyanakkor mivel az ütések számára, irányultságára tekintettel akár élet kioltására is alkalmas lett volna, ezért az emberölés bűntettel gyanúsítják a rendőrök. Az ügyben a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, szóvivő.

A széles körben végzett tanúkutatás és információgyűjtés eredményeként kiderült, hogy az elkövetéssel egy egykori 45 éves rácalmási lakhelyű férfi hozható összefüggésbe, aki jelenleg egy hajléktalanszálló címére van bejelentve. Elfogásáig szombaton délutánig várni kellett. Akkor jelezte ugyanis egy korábban meghallgatott tanú telefonon, hogy felbukkanni látta a város területén a keresett személyt.

A 45 éves férfi zsebében elfogásakor egy kést találtak a rendőrök. Kihallgatása során nem tagadta a terhére rótt cselekményt. Elmondta, hogy aznap este azt sérelmezte, hogy ittassága miatt felszólították, hogy hagyja el a büfét. Mérgében egy Táborállási címen magához vette a szöghúzó vasat és visszament a büfébe, hogy a törzsvendéggel lerendezze a dolgot. Összetűzést provokált és ütni kezdte a vendéget a szöghúzóval. A 45 éves férfit kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztéssel élnek az ügyészség felé a férfi előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!