Rendőrségi

2011.11.02. 12:38

Szivarokba rejtette a kokaint

Szivarokba rejtett kokainra bukkantak a rendőrök egy nyírteleki ingatlanon tartott házkutatáskor - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

MTI

Az előzetes bűnügyi információk alapján még pénteken megtartott házkutatáson a nyomozók egy húsz szivart tartalmazó dobozt találtak, a csomagot a címzés szerint Buenos Airesben adták postára - ismertette Fedor Rita. A kábítószer-kereső kutya a szivarokat megszagolva kábítószert jelzett, a vizsgálatok után pedig kiderült, hogy a szivarok belsejében összesen 220 gramm nagy tisztaságú kokaint rejtettek el.

A lakás női tulajdonosa a rendőröknek elmondta, hogy gyermekének nigériai állampolgárságú édesapja küldette a csomagot. A férfi jelezte, hogy érkezik egy csomag, amely az övé, és jelentkezni fog érte - tette hozzá a főhadnagy.

A rendőrök a 29 éves férfit egy budapesti szórakozóhelyen elfogták és őrizetbe vették, kábítószerrel visszaélés miatt indult nyomozás ellene - közölte a szóvivő. A rendőrség kezdeményezésére a férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Az elvégzett drogteszt az elfogott nigériai férfi szervezetében kábítószer hatóanyagait mutatta ki - tájékoztatott Fedor Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!