Rendőrségi

2012.06.03. 10:21

Pusztító tűz Dégen: száz baromfi és egy épület is odaveszett

Dég - Teljes terjedelmében leégett a dég-újtelepi ószeres tároló helyisége, a lakótér nem károsodott, és szerencsére személyi sérülés sem történt. Az első becslések szerint a kár több millió forintos.

V. Varga József


Földi Sándor nem bírt a magasba csapó lángokkal. Közben a helyszínre érkeztek a sárbogárdi és a siófoki tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ügyeletesei és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók is. A lánglovagoknak hosszan tartó munkával sikerült megfékezniük a pusztító lángokat. A tároló teljes terjedelmében leégett, s a lángok belekaptak a mellette lévő lakóház tetőszerkezetébe is.



A tető és a padlástér egy része megsemmisült, de a lakótér nem károsodott, és szerencsére személyi sérülés sem történt a tűzeset során. A könyörtelen tűzben mintegy száz baromfi (csirke és kacsa) is elpusztult, az ingatlan területén több helyen tárolt számos propán-bután gázpalack és oxigénpalack nem sérült, s végül nem robbant fel a folyamatosan hűtött, vastag falú acetilén gázpalack sem. Amikor szombaton Dég-Újtelepen jártunk, az ószeres az első becslés szerint is több millió forintos kárról beszélt, s úgy vélte, elektromos zárlat okozhatta a katasztrófát. A katasztrófavédelmi igazgatóságtól sem a tűz okáról, sem pedig a kár mértékéről nem rendelkezünk adatokkal - tart a vizsgálat.


Földi Sándor engedélyezte, hogy fényképfelvételeket készítsünk a helyszínen, de ahhoz nem járult hozzá, hogy őt magát is lefotózzuk. A dég-újtelepi pusztító tűzben a vasgerendák is eldeformálódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!