Rendőrségi

2012.07.02. 09:29

Öngyilkosjelöltet mentettek meg a rendőrök Fehérváron

Székesfehérvár - Öngyilkossági szándékkal hívta föl a rendőröket egy fiatalember, akit végül hosszas beszélgetés révén sikerült eltántorítani attól, hogy a mélybe vesse magát egy fehérvári tízemeletesről.

duol.hu

Két rendőrnek köszönheti az életét az a 26 éves fiatalember, aki a hétvégén az egyik fehérvári tízemeletes lakóház tűzlépcsőjének legfelső szintjéről akarta a mélybe vetni magát. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság váltásparancsnoka és járőre mintegy negyven perces beszélgetést követően – saját testi épségüket kockáztatva – mentette meg a fiatalembert a 25 méteres zuhanástól - tájékoztatott hétfőn Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A 26 éves szabadbattyáni fiatalember maga hívta fel a rendőrséget péntekről szombatra virradó éjszaka és tájékoztatta arról az ügyeletest, hogy felmászott a fehérvári Selyem utca egyik tízemeletesének tűzlétrájára, és a legfelső szintjéről le akar ugrani. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletén a hívást fogadó ügyeletes tiszt megpróbálta ugyan szóval tartani a férfit, és tettéről lebeszélni, de az a rövid bejelentést követően letette a telefont, és azt követően már nem lehetett elérni a mobilján.

Így a szolgálatban lévő járőrök, nyomozók, illetve a váltásparancsnok azonnal a helyszínre siettek. Akkor már a fiatalember a tízemeletes toronyház oldalán található tűzlépcső külső peremén állt, és arra készült, hogy a mintegy 25 méteres magasságból a mélybe veti magát.     

Ekkor a váltásparancsnok és az egyik járőr azonnal felment a kilencedik emeletre, majd ott a tűzlépcsőre kijutva – ahonnan ráláttak az öngyilkosságra készülő fiatalemberre – beszélgetést kezdeményeztek vele.

Eleinte ugyan tartotta magát ahhoz, hogy ha közelebb lépnek hozzá, akkor leugrik, de aztán a több, mint félórás beszélgetést követően sikerült a két rendőrnek rávenni arra a férfit, hogy másszon be a tűzlépcső pereméről. Mikor ez megtörtént, cigarettát kínáltak neki, majd azt átnyújtva, sikerült megfogniuk, és az ingatag tűzlépcsőről a lépcsőházba vinniük a férfit.

Az életmentést követően a zaklatott és ittas állapotban lévő férfit a mentők rendőri kísérettel további ellátása végett beszállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba. Ott a fiatalember könnyes szemmel köszönte meg az egyenruhásoknak, hogy lebeszélték tervéről. Azóta is a kórházban kezelik - tudtuk meg a szóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!