Rendőrségi

2011.07.23. 08:07

Nagy mennyiségű olaj és szén-dioxid ömlött

Péntek éjszaka nagy mennyiségű olaj ömlött ki Kiscsei határában egy olajkútból.

zaol.hu

 Értesülésünk szerint este kilenc óra magasában észlelték az olajömlést  a lakott területen kívül található kútból, melyből a tűzoltók kiérkezéséig mintegy húsz köbméter szén-dioxid és egy köbméternyi olaj jutott ki a szabadba.

A katasztrófavédelem ügyeletén péntek este megerősítették értesülésünket. 

- A szivárgás néhány órán belül megszűnt, s jelenleg a Mol szakemberei dolgoznak a területen - közölte érdeklősünkre Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nem sokkal este 11 óra előtt, hozzátéve a lakosságot nem veszélyeztették a történtek.

Információink szerint a nagykanizsai és a lenti tűzoltók vonultak a helyszínre, ám a mentesítő, szakmai munkát a Mol szakemberei végezték, akik péntek éjszaka is a helyszínen tartózkodnak.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy éjjel fél egyre hárították el a problémát. A Mol szakemberei a tűzoltók közreműködésével tolózárat helyeztek rá a csonkra, amivel elzárták a kitörés útját.
   
- Műszakilag teljesen biztonságos a kút - közölte érdeklődésünkre szombaton reggel Wéber Antal, hozzátéve, az éjszaka folyamán a Mol ügyeletet is tartott a helyszínen.  Az olajkút elhelyezkedését illetően elmondta, mintegy 500-600 méterre található a lakott településtől, nem közvetlenül az út mellett, egy ideig autóval, majd gyalogosan haladva érhető el.

Információink szerint mintegy 20 méter magasan lövellt ki a kútból az olaj s az MTI közlése szerint a tűzoltók kiérkezéséig mintegy húsz köbméter szén-dioxid és egy köbméternyi olaj jutott ki a szabadba.

Úgy tudjuk, az esetet a rendőrök is vizsgálják - a hatóság a délelőtt folyamán ígért információt erről-, mivel felmerült az esetleges rongálás gyanúja. 

    

A  történtekről várhatóan Mol ad majd bővebb tájékoztatást szombaton, ezt megtekinthetik a Zalai Hírlap honlapján, ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!