Rendőrségi

2011.11.29. 11:49

Múzeumnyi tűzoltóautót loptak el Rajkán

Múzeumnyi veterán tűzoltóautót loptak el Rajkán, egy üzemen kívüli gyártelepről - írta keddi számában a Kisalföld. A cikk szerint az egykori raklapgyár egyik - lánglovag-relikviákat gyűjtő - tulajdonosa helyezett el 22 kocsit, amelyeknek két kivétellel lába kelt.

MTI

A helyiek - akik a kétméteres betonkerítés felett csupán néhány jármű tetejét látták - magáról a gyűjteményről vajmi keveset tudnak, így a jelentős értékre elkövetett lopás miatt nyomozó rendőrségnek sem igen tudtak a segítségére lenni.
A feljelentés szerint az ellopott tűzoltóautók többsége Csepel, Tatra és Zil gyártmányú jármű. Emellett a tettesek elvittek utánfutókat, pótkocsikat, tűzoltó-felszereléseket és az üzem berendezéseit – gépsorokat, szerszámokat. A kár meghaladja a 10 millió forintot.
A lap megjegyzi, egyelőre azt sem tudni pontosan, hogy mikor történt a lopás, hiszen a telephely tulajdonosa ezt megelőzően hónapokig nem járt az ingatlanon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!