Rendőrségi

2011.09.30. 12:40

Megfejelte a buszvezetőt a polgármester

Somogyacsa rövidesen polgármestert választ: Lengyel Ferenc, a község jelenlegi független polgármestere a Somogyi Hírlap információja szerint napokon belül bejelenti lemondását a jogerőssé vált, felfüggesztett börtönbüntetése miatt.

MTI

A megyei bíróság szóvivője az ügyről pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a polgármester márciusban "lefejelt" egy buszvezetőt Igalon.
   
A megyei lap pénteken azt írta: a 220 lakosú somogyi kistelepülés polgármesterét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt a bíróság jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztve.
   
Lengyel Ferenc a lemondását firtató kérdésre válaszolva a lapnak azt mondta, hogy amint kézhez kapja a közelmúltban meghozott bírósági ítéletet, testületi ülést hív össze, azt követően ki lehet írni az időközi választást.    
   
Somogyacsa polgármestere hivatásos vadász és erdész, apjával irányít egy erdőbirtokot. Az ítélet miatt le kell mondania a vadászfegyveréről is. Lengyel Ferenc, aki tavaly függetlenként indulva tartotta meg a faluvezetői posztját, 2006-ban 22 évesen nyert először a polgármester-választásokon.   
   
Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: az idén március 26-án este Igalon egy menetrend szerinti autóbusz rávillant a megállását akadályozó, a buszmegállóban álló gépkocsira, amely arrébb is tolatott, majd a járműből a somogyacsai polgármester szállt ki. Lengyel Ferenc a buszra fellépve megpróbálta fejbe ütni a sofőrt, majd miután az elhajolt előle, "lefejelte". A buszvezető, aki 8 napon belül gyógyuló orrnyeregsérülést szenvedett, feljelentette a polgármestert. A másodfokú bíróság - az első fokú ítéletet 6 hónappal enyhítve - szeptember 19-i jogerős ítéletében egy év börtönbüntetésre ítélte a polgármestert, két évre felfüggesztve a büntetés végrehajtását.    
   
Vadócz Attila kifejtette: sem az első fokon, sem a másodfokon eljáró bíróság nem adott a polgármesternek az ügyben előzetes mentesítést, amelytől az továbbra is büntetlen előéletűnek lett volna tekinthető, mivel egy falu elöljárójának példát kellene mutatnia a viselkedésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!