Rendőrségi

2011.12.12. 10:19

Megátkozta a bíróságot a féltékeny, roma-gyűlölő asszony

Az ítélethirdetés után megátkozta az őt elmarasztaló bíróságot egy 72 éves nő. Az asszonyt többek közt lőfegyverrel visszaélés, rongálás, etnikai kisebbség tagjai elleni erőszak kísérlete, súlyos testi sértés előkészülete, közúti veszélyeztetés miatt sújtotta a városi bíróság öt év fegyházzal.

Arany Gábor

Korábban vadászszenvedélyének is hódolt, ám egy eljárás miatt megszűnt fegyvertartási jogosultsága. Bár 2007. áprilisban arról nyilatkozott, hogy a fegyvereket átadja férjének, ez nem történt meg. A következő két évben a fegyvereket magánál tartotta, illetve ismerősét kérte meg a tárolásukra, majd sorsuk követhetetlenné vált. A nála tartott házkutatáskor csak a hozzájuk való több ezer lőszer került elő.

Tóth Imréné dr. kapcsolata megromlott férjével, aki szoros viszonyba került házvezetőnőjükkel, gyermekük is született. A megcsalt asszony 2009-ben és a következő év tavaszáig telefonon zaklatta különélő férjét és annak új élettársát. Többször fenyegetőzött elpusztításukkal. Egyik alkalommal, tavaly januárban lőfegyvernek látszó tárggyal érkezett a volt házvezetőnő egerszegi lakásához, s megfenyegette, kilövi a szemét.

Három hónappal később, áprilisban az asszony egy játszótéren leste meg a volt házvezetőnő kislányát, hogy lefotózza. Ott voltak azonban a szülők is, akikkel hangos vita alakult ki, majd távozásra szólították fel Tóthnét. Az asszony autójába szállt és hátulról lassú tempóban elütötte a parkolóban éppen átkelő vetélytársnőjét, aki elesett, könnyebben megsérült.

Tóth Imréné dr. hasonló vehemenciával reagált, amikor 2009 végén bő egyéves kapcsolat után szakított vele alkalmazottjából lett szeretője. A férfit attól kezdve folyamatosan fenyegette, családtagjait is zaklatta levelekkel. Egy ízben lakásán kereste fel volt kedvesét, de a beszélgetés elfajult és Tóthné indulatában a férfi hifi-berendezését összetörte.

A nő hasonló indulattal fejezte ki másokkal szembeni gyűlöletét is, különösen a cigányokat nem szívlelte és e téren még a bírósági tárgyalásokon sem fogta vissza magát. Ennél azonban többet is tett. Roma származású barnakpusztai szomszédait rendszeresen sértegette, lelövéssel fenyegette, és volt, akit autójával ijesztett meg, majdnem elgázolta.

Ez tartott tavaly áprilisig, akkor vették őrizetbe. Lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, próbálkoztak házi őrizetével is, ám a szabályok betartására nem mutatott hajlandóságot. Indulatait nem fékezte, volt szeretője megveretését, megcsonkítását szervezte, ismerősével hamis parkolási igazolványt gyártatott, így tavaly decemberben újra rács mögé került.

Az asszonyt többek közt lőfegyverrel visszaélés, rongálás, etnikai kisebbség tagjai elleni erőszak kísérlete, súlyos testi sértés előkészülete, közúti veszélyeztetés miatt sújtotta a városi bíróság öt év fegyházzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!