Rendőrségi

2014.05.29. 06:36

Két halottat találtak a Kisapostagon lezuhant repülőben

Lezuhant egy ultrakönnyű repülőgép a kisapostagi sportrepülőgépen. A baleset következtében két ember életét vesztette.

Gallai Péter

A szerencsétlenség május 28-án este hét és május 29. reggel hét óra között történhetett. A pontos időpont megállapítására és a baleset okainak felderítésére hivatalos vizsgálat indult.

A kisapostag-baracsi sportrepülőtéren július 5-re terveztek egy látványos repülőnapot. Ennek szervező bizottsága május 28-án, szerdán délután megbeszélést tartott a repülőtéren. Az összejövetel végén, még naplemente előtt a Dunaferr Repülőklub tagja, B. Zs. felszállt Apolló Fox típusú, saját tulajdonában lévő, kétszemélyes ultrakönnyű repülőgépével „néhány kört tenni”. Vele tartott utasként klubtársa,  K. Z. is, mindketten budapesti lakosok.

A gép nem tért vissza az időközben elnéptelenedett kisapostagi repülőtérre. Csütörtökön hajnalban a pilóta és utasának rokonai érdeklődtek a sportrepülőtér parancsnokánál, a repülőklub vezetőjénél, Loskay Lászlónál, hogy tud-e valamit a két emberről, mert még nem tértek haza.

 

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság

 

 

Loskay ekkor riasztotta a hatóságokat, a hivatásos légi kutató-mentő csoportot, továbbá klubtársait, és keresni kezdték az előző este felszállt kisrepülőt. Kevéssel reggel hét óra előtt a reptér északi határában felfedezték a repülőgépnek egy kukoricaföldbe csapódott roncsait.

A katasztrófavédők és a mentők szinte egyszerre értek a roncshoz. A gép a jelek szerint orral lefelé, szinte függőlegesen csapódott a földbe. A pilóta és utasa ott lógott üléseiben, a biztonsági övvel rögzítve.

A helyszínen a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei azonnal megkezdték a hivatalos szemlét. A két szerencsétlenül járt ember holttestét csütörtökön délelőtt a dunaújvárosi tűzoltók feszítővágókkal szabadították ki az összezúzódott pilótafülkéből.

A rendőrség szakértők bevonásával a légi közlekedés veszélyeztetése bűntett alapos gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!