Rendőrségi

2011.02.17. 10:13

Lángra kapott a tető

Rácalmás - Három szerkocsival vonultak a tűzoltók délelőtt a Kossuth utca egyik ingatlanához, amelynek tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzben szerencsére senki sem sérült meg.

Dunaújvárosi Hírlap

 

A füstbe burkolózó épületről a  szomszédok értesítették a dunaújvárosi lánglovagokat, akik a bejelentést után negyed órával már a tűz oltásán fáradoztak. Előttük érkezett a tulajdonos egyik barátja, aki a kerti slaggal próbálta csillapítani a lángnyelveket.

Sűrű füstoszlop mutatja az utat a Kossuth utca kigyulladt épületéhez. A tűzoltóság szakemberei már megfékezték a tüzet, épp megbúvó forrópontok után kutatnak a veszélyessé vált tetőszerkezet alatt, nehogy újra erőre kapjanak a lángok. A kertajtó előtt áll Jecs Miklós, akit  délelőtt tíz óra előtt rémülten hívott fel barátja azzal, hogy anyósánál lángokban áll a tető. A vasműben tűzoltóként dolgozó férfi érkezett először a kigyulladt épülethez.

- A kémény alatti tetőrész úgy ahogy van tűzbe borult egy közel hat négyzetméteres területen, a cserépburkolat alól csaptak fel a lángok. Azonnal áramtalanítottam az épületet, elzártam a gázt, és a kerti slaggal igyekeztem megfékezni a tűz terjedését - mondja Jecs Miklós, akit az épület tulajdonosa, Hájas Jánosné közvetve, lányán keresztül értesített a történtekről:  A kora reggeli órákban lettem figyelmes a padlásról kiszűrődő furcsa kaparászásra és pattogásra  meséli könnyeitől küszködve az asszony, aki súlyos betegsége miatt csak nagyon ritkán, s nagyon nehezen tud kimozdulni otthonából.  Nem is tudom mi vett rá, hogy kimenjek az udvarra, de amikor kiléptem, láttam, hogy nagyon nagy a baj... Három évvel ezelőtt újítottam fel kívül-belül a házat, kivéve a tetőt. És most tessék: amit nem a tűz vitt el, az az oltásban lezúduló vízben ázott semmivé...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!