Rendőrségi

2012.03.04. 14:45

Lángokban állt a műhely, a fáskamra

Cece - Az Illyés Gyula utcában szombaton hajnali fél ötkor arra ébredtek Szakácsék: lángokban állnak hátul a melléképületek. A tűzoltók időben a helyszínre értek - a tűz okát még vizsgálják.

V. Varga József

A házaspár szombaton hajnalban a nagy világosságra ébredt: a lángok szinte nappali fényben fürösztötték az udvart. Náluk ég valami? - villant fel bennük az ijesztő gondolat. Azonnal kiszaladtak, és azzal kellett szembesülniük, hogy ég a műhely, a fáskamra és a hátsó tároló. Nem füstölt semmi, csak a könyörtelen tűznyelvek törtek a magasba.

Szakács József, lélekjelenlétének köszönhetően, a kerti slaggal azonnal áztatni kezdte a melléképület házhoz csatlakozó tetőzetét, felesége, Terézia telefonált, segítségért indult, s már a szomszédok is talpon voltak. Később tudták meg, hogy kertszomszédjuk korábban észlelte a tüzet, és azonnal értesítette a sárbogárdi tűzoltóságot.


  
A házigazda tudta, a víznyomás gyenge ahhoz, hogy megfékezze a lángokat, de addigra már szerencsére meg is érkeztek a lánglovagok. Közben befutott a rendőrség és a mentősök is. A tűzoltók szakszerű munkával eloltották a tüzet, de a műhelyben található kisgépek, berendezések, villanymotorok, szerszámok megsemmisültek, talán az esztergagépet és néhány eszközt - alapos szárítás után - még meg lehet majd menteni.
  
A házaspárnak odalett mintegy kétszáz mázsa tűzifája, hordók szenesedtek el, elégett a tetőzet, a cserepek is tönkre mentek. A kár az első becslések szerint eléri a kétmillió forintot, a tűz okát a katasztrófavédelem tovább vizsgálja. Személyi tragédia nem történt, Szakácsék és a szomszédok házában sem keletkezett kár.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!