Rendőrségi

2012.04.20. 06:29

Kulcsi gyilkosságsorozat: több tucat csontvázat találtak már, sírkert lehetett a telken

Kulcs - Több embertől származnak a múlt héten talált emberi csontok a kulcsi tragédia helyszínén - számoltunk be a hét elején a történtekről. Azóta több verzió is szárnyra kapott a csontok eredetével kapcsolatban. (A nyugalom megzavarására alkalmas képek az anyagban)

Anda Fábián

A találgatások eloszlatása végett Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő az alábbiakról adott tájékoztatást pénteken: a kulcsi emberölés kapcsán a telken megtartott helyszíni kihallgatás alkalmával a Fejér megyei nyomozók a ház mögött egy árokban valóban csontokra bukkantak. Mint az elsődleges orvos-szakértői vélemény alapján kiderült, azok több évtizedes emberi csontok.

A csontok észlelését követően a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság intézkedett a telek lezárásáról, valamint az esetleges további csontok felkutatása érdekében a terület felásásához szükséges földmunkagépek biztosításáról.

A több napja tartó feltárások során a rendőrök ez idáig több tucat emberi csontvázat, illetve emberi csontváz-darabot találtak. Azok elhelyezkedése alapján az feltételezhető, hogy ott régen egy sírkert lehetett.

Idegenkezűségre utaló nyomot a rendőrség nem talált, illetve olyan megalapozott információ sem jutott a rendőrség birtokába, ami esetlegesen azt feltételezné, hogy ott korábban bűncselekmény történt volna.   

Az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a további ásatási munkálatok folytatása mellett. 

További fejlemény, hogy a temetés napján kiengedték a kórházból H. Csanád nővérét, Rékát, az egyik túlélőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!