Rendőrségi

2012.05.12. 14:56

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat

Budapest - Kisiklott egy 42 tartálykocsiból álló tehervonat utolsó hét, üres kocsija Máriabesnyő és Bag között szombat délután; a szerelvény huszadik kocsijában - amely nem sérült - kénsav van, de az anyag nem került a szabadba - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Jelenleg áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között, és a 3-as főút egy szakaszát is lezárták.

MTI

Az Útinform tájékoztatása szeint a vasúti baleset miatt a 3-as számú főúton is teljes útzár van Gödöllő és Bag között. A közúti forgalmat az M3-as autópályára terelik, így a sztráda Gödöllő és Bag közötti szakaszát most díjfizetés nélkül lehet használni.
   
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére közölte, hogy a katasztrófavédelem kérte a rendőrség segítségét a 3-as főút lezárásában, amíg feltérképezik, szivárog-e veszélyes anyag.


   
Loch Erika katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a tehervagon kisiklott kocsijai üresek voltak, a kénsavat szállító huszadik tartálykocsi pedig nem sérült, így nem kell szennyeződéstől, vegyi következményektől tartani.
   
Ennek ellenére - biztonsági okokból - a gödöllői tűzoltókon kívül a Katasztrófavédelmi Műveleti Labor Pest megyei csoportját, a Vegyi Felderítő Szolgálatot, valamint - az első értesülések szerint - egy vegyi mentesítő konténert is a helyszínre küldtek.
   
A műszaki mentés, továbbá a baleset következtében leszakadt felsővezeték áramtalanítása folyamatban van, ez utóbbit a gödöllői tűzoltók végzik - tette hozzá a szóvivő.
   


A Mávinform azt közölte az MTI-vel, hogy a Miskolc felé tartó tehervonat üres tartálykocsijainak kisiklása miatt nem sérült meg senki, de áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban - tudatta a vasúttársaság, hozzátéve, hogy a MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés.
   
Addig is az Aszód és Gödöllő közötti közlekedéshez autóbuszokat rendelt a cég, több InterCity pedig kerülőútvonalon, Hatvan-Újszász-Rákos felé közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!