Rendőrségi

2010.07.05. 07:14

Kigyulladt egy kamion az M6-os autópályán!

DH - Átszakított három szalagkorlátot egy kamion, majd kétszáz méteren keresztül a forgalommal szemben ment az M60-as autópályán Bóly közelében.

Dunaújvárosi Hírlap

A kamion akkor borult fel, amikor a sofőr hirtelen elrántotta a kormányt. A balesetet többen látták, elmondták, hogy öt sávon keresztül ment a kamion, semmi sem tudta megállítani, mindent letarolt ami csak az útjában volt. Amikor az oldalára dőlt, egyből kigyulladt, a sofőr még időben ki tudott ugrani, őt a mentősök kórházba vitték, kiderült könnyebben sérült. A kamionban több száz liter üdítő volt, a műanyag palackok is lángra kaptak, hangos durrogással égett minden. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, de a kamion így is teljesen leégett, akkora volt a hő, hogy még az aszfalt is megolvadt. Az anyagi kár több millió forint. A baleset nagy valószínűséggel azért történt, mert a sofőr elaludt, a körülményeket tovább vizsgálja a rendőrség.

Budapestről Pécs felé haladókat Bólynál lassítják a rendőrök, egy sávban halad a forgalom. Pécs és Bóly között egyelőre még tart a műszaki mentés, Bólytól azonban zavartalanul lehet közlekedni a főváros felé, tájékoztatott Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!