Rendőrségi

2010.01.11. 15:12

Késelt a menekülő betörő - Életveszélyesen sérült a megszúrt férfi

Sárbogárd - Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba egy sárbogárdi férfit, akit szombat éjjel egy betörő szúrt kis híján halálra, miután lebukott.

Dunaújvárosi Hírlap

Orvosi ügyeletről érkezett a jelzés, hogy ismeretlen személy megszúrt egy Damjanich utcai lakost háza udvarán. A sérült ellátására mentőt hívtak a helyszínre. A rendőrség információi szerint éjjel tizenegy óra körül történhetett az eset: a lakásban élő férfi zajt hallott az udvar felöl, majd kinézett az udvarra. Egy menekülő alakra lett figyelmes, aki eközben már a kerítés felé rohant. A lakás tulajdonosa utána futott, a kerítésről próbálta lerángatni, amikor a betörő megszúrta. A tettes elmenekült, az ingatlan tulajdonosát pedig életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A kiérkező zsaruk kiderítették, hogy egy közeli ingatlanon szintén megzavarták, feltehetően ugyanazt a személyt, aki akkor és ott egy pincébe próbált behatolni. A további nyomozások során fény derült arra is, hogy egy harmadik helyszínen is járt a peches betörő. Ott is megzavarták: egy Petőfi utcai ingatlanról egy kerékpárt vitt el a tettes, amit egy kereszteződésben ott hagyott.  A nyomozók gyanúja szerint a tettes elsőként a Petőfi utcai ingatlanon járt, majd a súlyosan megsérült férfi udvarán, ahonnan elmenekülve a Kiss utcában kísérelt meg behatolni egy pincébe, ahol szintén megzavarták.

A rendőrség egy alsószentiváni lakost gyanúsít, aki már korábban is állt bíróság előtt erőszakos jellegű és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Lakásán fogták el, majd előállítására intézkedtek. A férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését, a megcáfolt alibik alapján azonban ellentmondásba keveredett és nem tudta magát tisztázni a bűncselekmény gyanúja alól. A megalapozott gyanút támasztja alá a helyszíneken rögzített lábnyom, a bűncselekmények térbeli és időbeli közelsége is.

A tettes már korábban 12 alkalommal volt büntetve, közte emberölés bűntett kísérlet és legutóbb halált okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt. Legutolsó büntetéséből, három év fegyházból 2008. áprilisában szabadult. R. Szabó Ágnes, a megyei kapitányság szóvivője alárulta azt is, hogy jelenleg is folyik a férfi ellen eljárás, mivel múlt év karácsony első napján orrcsonttörésig bántalmazta élettársát, e mellett csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is képben van a rendőrök előtt, hiszen egy családon belül kirobban konfliktus során egy késsel fejen szúrta testvérét.

K.Lászlót őrizetbe vette a rendőrség, akit több tételben is gyanúsítanak, úgy mint: életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett, dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség kísérlet, valamint a jogosult tudta és beleegyezése nélkül, szabálysértési értékre elkövetett lopási vétség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!