Rendőrségi

2011.04.10. 16:53

Járható az 1-es fő Bicskénél

A viharos szél által felkavart por-és homokfelhő több helyen gondot okozott a közlekedésben; az 1-es számú főúton, Bicske és Herceghalom között szombat reggeltől estig tartott az útzár, amit nyolc óra után oldottak fel. Vasárnap azonban újra be kellett vezetni egy ideig a korlátozást az erős szél kavarta por miatt.

MTI

Vasárnap 19.30

Megszűnt az útzár, ismét járható a Bicske és Herceghalom közötti szakasz az 1-es főúton.

18.00

Vasárnap délután ismét útzárat rendeltek el az 1-es főút Bicske és Herceghalom közötti szakaszán, ahol gondot okoz az erős szél által az úttestre hordott por.
Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a balesetveszély miatt délután negyed 6-tól lezárták az 1-es főutat a 24-es és a 27-es kilométer között.
Hozzátette, hogy kerülni az autópályán lehet, és az M1-es érintett szakasza matrica nélkül használható a pályazár feloldásáig.

Szombat 21 óra

Feloldották a teljes útzárat szombat este az 1-es számú főút Bicske és Herceghalom közötti szakaszán, ahol a nap folyamán azért nem lehetett közlekedni, mert a szél nagy mennyiségű port fújt az útra - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőrfő-kapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
Délután még azt valószínűsítette a rendőrség, hogy egész éjszakára zárva marad a főút érintett szakasza, ám estére alábbhagyott a szél, és sikerült letakarítani az utat.

17 óra

Várhatóan egész éjszakára zárva marad az 1-es számú főút Bicske és Herceghalom közötti szakasza, ahol reggel óta teljes útzár van érvényben, mert a szél nagy mennyiségű port fújt az útra - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombat délután az MTI-vel.

Csökkent a látótávolság

Homok- és porvihar okoz gondot a közlekedésben az ország több pontján szombat délelőtt. Bicske és Herceghalom között, ahol teljes útzár van, helyenként 5-10 centiméter vastagon rakódott a por az úttestre, valamint a 8108-as számú út Etyek és 1-es főút közötti szakaszán is ez a helyzet.
Az Útinform tájékoztatása szerint a homok- és porvihar miatt 50 méter alatti a látótávolság a 83-as főút 40-41-es kilométerénél, Gyarmat és Takácsi között. Kétszáz méter alá csökkent a látótávolság az M6-os autópályán is, a 35-36-os kilométernél.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az erős, viharos szél miatt fokozott óvatosságra hívta fel az autósok figyelmét. A határátkelők közül Ártándnál és Záhonynál várható torlódás a hétvégén.
Az ORFK szombat reggeli közleménye szerint a közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 170 közúti közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség. Ezek közül halálos áldozatot egy sem követelt, 15 azonban súlyos, 47 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 108 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőhelyek közül Ártándnál a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás a hétvégi kamionstop miatt vasárnap a be- és kilépő irányban.
Ismét számítani kell forgalomtorlódásra a hétvégén a záhonyi határon is. A személyforgalomban be- és kilépő irányban 60-120 perces várakozás kialakulásával számolnak, a teherforgalomban pedig a hétvégi kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban kilépő irányban 4-5 órás várakozásra készülnek, amelynek mértéke azonban nagyban függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

Lezárás az 1-es főúton, Bicskénél

Lezárás az 1-es főúton, Bicskénél


Az 1-es főúton Bicske és Herceghalom között van útzár, mert az erős szél nagy mennyiségű port fújt az útra. A korlátozás a takarítás végéig tart. A rendőrség a balesetveszély miatt zárta le a főutat a 24-es és a 27-es kilométer között.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hozzátette, mivel kerülni csak az autópályán lehet, matrica nélkül használható az M1-es az érintett szakaszon a pályazár feloldásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!