Rendőrségi

2017.07.10. 08:47

Dunaújvárosban, Sárkeresztesen és Csákváron is ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Az elmúlt 24 órában három esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök.

Dunaújvárosban, az Alkotás utcában 2017. július 9-én hajnalban egy 43 éves helyi lakost ellenőriztek a rendőrök, aki személygépjárművével úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Az egyenruhások a gépjármű sofőrjét további mintavételre előállították és a vezetői engedélyét elvették.

A járőrök 2017. július 9-én kora délután Sárkeresztes térségében ellenőriztek egy Ford típusú személygépjárművet és 45 éves polgárdi sofőrjét, akivel szemben a légalkoholmérő pozitív értéket mutatott.

Csákváron, az Aranyhegyi utcában intézkedtek a rendőr járőrök 2017. július 9-én délután egy 56 éves helyi lakossal szemben.  Az intézkedés során felmerült a sofőrrel szemben az ittasság gyanúja, amit a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő-készülék pozitív értéke is alátámasztott, ezért a vezetőt az egyenruhások további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

Az ittas gépjárművezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésének kockázata nagymértékben megnő, amennyiben a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztanak. Az ittas járművezetők nem csak saját magukat teszik ki veszélynek, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is, ezért kérjük, hogy amennyiben alkoholt fogyasztottak, ne üljenek a volán mögé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!