Rendőrségi

2010.06.29. 08:13

Illegális varrodát találtak a józsefvárosi piac közelében

Illegális varrodára bukkantak a vámosok Budapesten, a józsefvárosi piac közelében, a hatóság csaknem hatmillió forint értékben foglalt le védett márkajelzésű ruhákat, előállításukhoz szükséges eszközöket - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kedden az MTI-vel.

MTI

A VPOP központi járőrszolgálatának munkatársai egy, a piachoz közeli telepen tartottak ellenőrzést. Az épület  ajtaját a bent tartózkodók a pénzügyőrök többszöri felszólítása ellenére sem nyitották ki, ezért azt felfeszítették.
   
A vámosok az épületben három nagy teljesítményű varrógépet, szitanyomó berendezést, valamint tizenöt, védett márkajelzéseket ábrázoló szitaklisét találtak. Felfedeztek egy padlást is, ahol a "márkásított", kész termékeket tárolták.
   
Az ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik varrógépnél egy Magyarországról korábban kitiltott vietnami állampolgárságú nő dolgozott - olvasható a közleményben.
   
A VPOP csaknem hatmillió forint értékben 1150 különböző védett márkajelzésű ruházati terméket (pólókat és tréningruhákat), az előállításukhoz szükségez eszközöket foglalt le, s iparvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!