Rendőrségi

2012.03.11. 11:18

Halálos verekedés egy füredi diszkóban

Balatonfüred - Halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást a rendőrség egy balatonfüredi szórakozóhelyen történt vasárnap hajnali verekedés miatt. Két férfi közötti dulakodás fajult halálos tragédiává a város egyik szórakozóhelyén - tájékoztatott a rendőrség.

Halmos György

Orsós Károly elmondta, hogy a két férfi között a nézeteltérés a Macho pub nevű szórakozóhelyen alakult ki. Az eset sértettje úgy esett el, hogy beütötte a fejét, és életét vesztette - tette hozzá. A rendőrség még vizsgálja az okokat, az már bizonyos, hogy az egyik vendég elkezdte ütni a másikat, a sértett ennek következtében elesett és eszméletét vesztette. Az elkövetőt őrizetbe vették, halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást a megyei főkapitányság. A mentőszolgálat ügyeletese arról tájékoztatott, hogy hajnali 4 óra 20 perckor vonultak ki a helyszínre egy férfihez, aki összeesett. A sérült a klinikai halál állapotában volt, hosszú ideig próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség a bűncselekménnyel B. Tamás 36 éves füredi férfit gyanúsít, az áldozat, S. G., egy 39 éves osztrák állampolgár, aki a városban lakott. A szórakozóhelyen korábban is volt már verekedés, legutóbb január közepén; a vasárnap hajnali esettel kapcsolatban kerestük az üzemeltetőt, de nem kívánt nyilatkozni. Az éjszakai szórakozásra vasárnap kora délután már csak a kerítés tövében lévő üres italos dobozokból lehet következtetni. A Vasút utca ezen szakasz a szórakozóhely mögött több kis üzlet és egy társasház áll. Egy, a bátyjának segítő, de Ausztriában élő hölgy azt mondta, hogy testvére sokat panaszkodott a szórakozóhelyre, főleg nyáron zajos, amikor nyitva voltak az ablakok, nem lehetett pihenni a zene miatt. Többször jelezték már a lakók a kellemetlenségeket a hatóságoknál. Egy, a házban élő férfi úgy fogalmazott, hogy a hely nem örvendett valami jó hírnévnek a környéken, de őt különösebben nem zavarta, mert elég sokat van távol otthonától. Hozzátette, hallott arról is, hogy voltak itt incidensek, de azt nem tudja, mennyi ezeknek a valóságalapja.

A helyszínen jelenlévő egyik szemtanú arról beszélt a Naplónak: „egyértelmű volt, hogy balhé lesz”. A fiatalember elmondta, egy nagydarab, izmos férfi, aki egy kisebb társasággal érkezett úgy táncolt a tánctéren, hogy több ott szórakozónak is nekiment. Hozzátette, hogy a benti dulakodást kint is megelőzte egy szóváltás és egy pofon, de nem a későbbi sértettel; voltak arra utaló jelek, hogy „valami lesz”. Az esetről azt mondta, hogy a későbbi sértettet, aki a feleségével táncolt, kétszer ütötték meg, ettől elterült a földön és beverte a fejét - írja a Napló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!