Rendőrségi

2009.12.28. 07:19

Halálos fenyegetést kapott az izraeli rendőrfőnök

Jeruzsálem - Halálos fenyegetést kapott Izrael rendőrfőkapitánya - számolt be az ügyről a zsidó állam sajtója vasárnap.

MTI

Dudi Cohennak a napokban egy névtelen levelet kézbesítettek. Az írás szerint "utad a másvilágra kijelöltetett, közeleg a véged". A levél nyomán jelentősen megerősítették a rendőrfőnök személyi biztonságát ellátó őrséget.

A sajtó találgatásai szerint a nyomozószervek a levél szerzőit illetően zsidó telepesekre gyanakszanak, akiket az keserített el, hogy  az izraeli kormány amerikai nyomásra tíz hónapos moratóriumot rendelt el a ciszjordániai zsidó telepek bővítésére. 

Ezzel a lépéssel a zsidó állam arra igyekszik ösztönözni Mahmúd Abbász palesztin elnököt, hogy folytassa a közel-keleti béke megteremtését célzó tárgyalásokat, amelyek egy éve a Gázai övezet ellen indított izraeli hadművelet után szakadtak meg. Az izraeli moratórium a palesztinok számára azonban nem kielégítő, mert nem vonatkozik Jeruzsálem keleti részére, 3 ezer már megkezdett építkezésre, valamint nem tiltja meg a zsidó vallási és közintézmények - zsinagógák, iskolák, kórházak - építésének a folytatását.

A kolóniák bővítésének a felfüggesztése mintegy 300 ezer Ciszjordániában élő zsidót érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!