Rendőrségi

2012.01.09. 13:37

Gyermek holttestére bukkantak egy leégett házban

Egy gyermek holttestére bukkantak a tűzoltók egy miskolci családi házban, amely teljes terjedelmében égett hétfőn - közölte a katasztrófavédelem. A rendőrség tájékoztatása szerint a kigyulladt házban egy nő tartózkodott a két gyermekével, de csak az egyik gyereket sikerült kijuttatnia az épületből.

MTI

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: még elsődlegesek az információk, amelyek szerint egy másfél éves gyermek holttestére találtak rá a miskolci tűzoltók az oltást követően a Kőporos úti épületben. Hozzátette: az eset miatt tűzvizsgálat indult.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: egy édesanya volt otthon a két kislányával. Ő az emeleten volt a másfél éves gyerekkel, négyéves gyermeke pedig a földszinten tartózkodott.

A nő a földszintről – az elsődleges adatok szerint - egy durranást hallott, erre lerohant, felkapta az ott tartózkodó kislányát, majd kirohant vele, de a kisebbik - másfél éves - gyerekéért már nem tudott visszamenni.

A miskolci tűzoltók a tüzet eloltották. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!