Rendőrségi

2010.04.28. 12:00

Gázpisztollyal lövöldözött egy diák szerenádozás után

DH - Garázdaság vétségének megalapozott gyanújával hallgatott ki a rendőrség egy 19 éves középiskolai diákot, aki gázpisztollyal lövöldözött Mátészalkán szerdán.

MTI

Az egyik mátészalkai középiskola végzős tanulója kedden este egy parkban két lövést adott le engedély nélkül magánál tartott gázpisztolyából - mondta szerdán Fülöp Gergely szóvivő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.
   
A százados tájékoztatása szerint a fiatalember kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a ballagási szerenádadás után egy ittas osztálytársukat akarták hazavinni, amikor megláttak egy feléjük közeledő, hangoskodó társaságot. Ő megijedt, mert azt hitte, rájuk akarnak támadni, s ezért lőtt a pisztolyával.
   
A szóvivő megjegyezte: az eset kapcsán senki sem sérült meg, más atrocitás sem történt. A rendőrség a riasztófegyvert lefoglalta, s a diák ellen eljárást indult, akit a garázdaságért a bíróság akár két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!