Rendőrségi

2009.06.04. 15:02

Fogós kérdések sorozata

Székesfehérvár-Dunaújváros - Őszre halasztották a körözött tanúk kihallgatását, a vád- és védőbeszédeket, s persze az ítéletet is a pálhalmai börtönhalál ügyében.

Pekarek János



A helyszín a figyelőablakon át: az áldozaté a  bal hátsó sarokban lévő  ágy volt. Akkor a bal oldali fallal párhuzamosan állt
Fotó: Lázár Zsolt

Szeptember harmadikán  folytatódik a pálhalmai börtönben közel négy éve meghalt ember ügyének  pere: a Fejér Megyei Bíróságon tegnap szinte csak a vádlottak, az ügyvédek, az ügyész, az ülnökök és a bíró  jelentek meg (néhány családtagot és az önök tudósítóját leszámítva): az idézett tanúk és szaktanácsadó nem. Utóbbi, a hazugságvizsgáló gép (poligráf) kezelője legalább kimentette magát  a tanúk azonban, dacára annak, hogy a bíróság már korábban elrendelte rendőri elővezetésüket, továbbra is távollétükkel tüntettek.  További tanúkat köröztet a bíró, mivel eddigi vallomásaikkal kapcsolatban ellentmondások merültek föl. Így füstbe ment  a bíróság érezhető törekvése, hogy még a nyári ítélkezési szünet előtt meghozzák az első fokú ítéletet. 

Még több érdekesség az üggyel kapcsolatban a pénteki Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!