Rendőrségi

2012.10.21. 08:04

Félmilliós kár rézhuzalok lopásával

Fejér megye - Ercsiben fát lopott két férfi, Agárdon pedig vörösréz huzalt tulajdonítottak el több alkalommal.

duol.hu

Október 20-án délután az ercsi rendőrök fatolvajokat értek tetten. A 38 és a 22 éves ercsi férfiakat a 6-os főút 38-as km szelvényében vonták ellenőrzés alá, ahol egy Skoda gépkocsival közlekedtek. Az autóhoz tartozó utánfutón a járőrök 10 mázsa uszadék fát találtak, amiről kiderült, hogy azokat a két férfi Ercsiben, a Duna parton szedte össze. A fák a város tulajdonát képező területen voltak, ahova a közmunkások pakolták össze. Értékük 7 500 forint. A párost a rendőrök előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol megindult velük szemben a szabálysértési eljárás. A két férfit meghallgatásukat követően a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. A fákat az önkormányzatnak visszaadták.   

Ugyancsak október 20-án Agárdon, a Gárdonyi úton lévő mezőgazdasági szövetkezet tulajdonában lévő tanyáról az egyik épületből és a telep egyéb részeiről hajnalban eltulajdonítottak 7 kg, majd később további 12 kg vörösréz huzalt. Mint kiderült, az elmúlt hónapokban több alkalommal, rendszeresen loptak el innen vörösrezet, amiket méhtelepen adtak le. Összesen mintegy félmillió forintos kár keletkezett a lopások során. A rendőrök a bűncselekmények két elkövetőjét beazonosították, elfogásukat és előállításukat követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki őket - tájékoztatott vasárnap a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!