Rendőrségi

2011.03.26. 09:19

Erőszak a Duna-parton: meg akarta fojtani osztálytársát

Dunaújváros - Csütörtökön állították elő az újvárosi rendőrök azt a húszéves paksi fiatalt, aki szerdán a Duna-parton egy zsineggel fojtogatni kezdte tizenkilenc éves osztálytársát.

Gallai Péter

A két fiú szerdán délután, a tanítási órák után ment le a folyóhoz, a húszéves paksi fiú azt mondta osztálytársának: mutatni szeretne neki  valamit. Amikor a parthoz értek, a paksi elkövető hirtelen előránott egy zsineget, és társa nyaka köré tekerte, majd fojtogatni kezdte. A sértett szerencséjére azonban a kötél elszakadt, így levegőhöz jutott.

Ezt követően az idősebb fiú már nem bántotta áldozatát, de megfenyegette, amennyiben valakinek ezt elmondja, azt bizony alaposan megbánja majd.

A sértett senkivel nem akarta megosztani a történteket, de családja otthon észrevette nyakán a fojtogatás nyomait, így végül elárulta mi történt. Szülei ekkor rögtön kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülése nyolc napon belül gyógyuló. A rendőrséget a kórház értesítette, a nyomozók csütörtökön egy helyi étteremből állították elő az elkövetőt.

A fiatalembert a kapitányságon súlyos testi sértés gyanújával hallgatták ki, ami során tagadta a bűncselekmény  elkövetését. A gyanúsítottat - akivel szemben korábban rongálás és garázdaság miatt már folyt büntetőeljárás és elmarasztaló ítélet született - bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozás során beszerzett információk szerint nem ez az első eset, hogy a fiatal a most ismét bántalmazott osztálytársára támadt. Tavaly ősszel egy elektromos sokkolót fogott rá, míg decemberben megrugdosta. A mostani eljárás során ezeket a korábbi esetek is vizsgálják a dunaújvárosi nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!