Rendőrségi

2012.07.09. 14:34

Előzetesben az eladónőket bántalmazó, alkoholt rabló fiatal

Velence - Fél liter rövid ital eltulajdonítása miatt rablással gyanúsítják a gárdonyi nyomozók azt a 18 éves budapesti fiatalembert, aki azért, hogy a zsákjába rejtett szeszesitalt megtartsa, két eladónőt is bántalmazott. A férfit a Székesfehérvári Városi Bíróság ma délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte.

duol.hu

Az eset még pénteken dél körül történt Velencén, a Fő utcán - tájékoztatott hétfőn Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.  A férfi a csemegeüzletből kísérelt meg ellopni egy fél literes Hubertust, de amikor azt a hátizsákjába rejtette, a boltban tartózkodó eladók észrevették. Amikor azokat az árukat fizette ki, amiket a kosarába tett, a pénztáros rászólt, hogy a hátizsákjában lévő Hubertust is fizesse ki. A fiatal ekkor ki akart szaladni az üzletből, de ebben az ott tartózkodó két hölgy alkalmazott megakadályozta. A hátitáskájánál fogva megpróbálták a fiatalt visszatartani, illetve a zsákból az italt kivenni. Ám a férfi elég erős testalkatú volt, nem bírtak vele. Egyikük karjára többször ráütött, míg a másikat a bejárati ajtónak lökte, amelynek során a nő keze az ajtólemezhez csapódott, és több cm hosszan szétvágta a kisujját. A dulakodást látva két ismeretlen férfi volt az, aki az eladók segítségére sietett, majd a hátizsákból az italt kivette, és azt az eladóknak visszaadta. Ekkor az elkövető és a két férfi is távozott a boltból. 

Pár perc elteltével a fiatalember ismét visszatért, és magához vett egy fél literes vodkát, amit fizetés nélkül kivitt az üzletből, amit a bolt előtt várakozó társai el is fogyasztottak. A bűncselekmény során a két nő könnyű sérülést szenvedett.         

Időközben a sértettek értesítették a rendőrséget is, így a járőrök a közelben elfogták a 18 éves budapesti férfit. Mivel ekkor zavartan viselkedett, a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik beszállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórház Pszichiátriai Osztályára. Onnan éjszaka tizenegy órakor engedték ki. Ekkor került sor gyanúsítotti kihallgatására a Gárdonyi Rendőrkapitányságon. A nyomozók rablás elkövetésével gyanúsították meg. Kihallgatása során azt vallotta, hogy a bűncselekményt ittas állapotban követte el, ami akkor valószínűleg jó heccnek tűnt. Az eset részleteire azonban nem emlékezett.

A férfit – aki korábban garázdaság, rongálás, lopás és rablás miatt is volt már büntetve – a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ami alapján ma délelőtt a Székesfehérvári Városi Bíróság 30 napra elrendelte azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!