Rendőrségi

2011.02.19. 09:27

Drogháború Észak-Mexikóban - Újabb 26 halott

Monterrey - Egy nap alatt újabb 26 halálos áldozatot követeltek Mexikó északi részén a kábítószer-csempészettel kapcsolatos fegyveres összecsapások és gyilkosságok - közölték (helyi idő szerint) pénteken a mexikói hatóságok.

MTI

A hadsereg egy közleménye szerint katonákkal vívott tűzharcban pénteken reggel Monterrey közelében összesen nyolc feltételezett kábítószercsempész vesztette életét két helyszínen.
   
A Coahuila állambeli Torreónban - Monterreytől nyugatra - négy embert mészároltak le fegyveres bűnözők egy bárban, ahol válogatás nélkül tüzet nyitottak a vendégekre - mondta el Guillermo Flores helyi rendőrfőnök. A támadásban további nyolc ember sebesült meg, köztük egy négyéves gyermek.
   
Az amerikai-mexikói határon fekvő Ciudad Juárezben a hatóságok szerint legkevesebb 14 embert gyilkoltak meg csak pénteken.
   
A szervezett bűnözéssel kapcsolatos erőszakcselekmények több mint 34.600 ember halálát okozták Mexikóban 2006 óta, amikor a latin-amerikai ország kormánya 50 ezer katona bevetésével nagyszabású hadműveletet indított a drogkartellek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!