Rendőrségi

2012.02.22. 14:38

Costa Concordia - újabb holttesteket találtak az elsüllyedt luxushajón

Az olasz ügyészség a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia négy tisztje és a Costa Crociere hajótársaság három vezető beosztású tagja ellen is vádat emelt, miközben újabb nyolc áldozat holtesttét találták meg a hajóroncson.

MTI

Szerda délelőtt és délután is négy-négy holttestet találtak a Giglio szigetének partjainál az oldalán fekvő hajótestben. A viharos időjárás miatt az áldozatok közül csak hármat tudtak partra vinni. Közöttük van a több mint egy hónapja történt szerencsétlenség legfiatalabb áldozata, Dayana Arlotti ötéves olasz kislány.      

A Costa Concordián tartózkodó több mint 4200 utasból és személyzetből harmincketten veszítették életüket.        Ezzel egy időben az  illetékes grossetói ügyészség hét újabb személy ellen emelt vádat nem szándékos emberölés, hajószerencsétlenség okozása és a hajózási hatóságok értesítésének elmulasztása miatt.    

A Costa Concordián a baleset pillanatában szolgáló négy tisztről van szó és a Costa Crociere hajótársaság három vezető beosztású tagjáról, akik január 13-án este a szárazföldről álltak kapcsolatban az óceánjáró parancsnoki fedélzetével. Közöttük van a Costa Crociere alelnöke is.    

Az olasz televíziócsatornák megszerezték és sugározták a parancsnoki fedélzet videókamerája által a balesetet követő órákban rögzített felvételeket: ezek azt mutatták, hogy Francesco Schettino kapitány és tisztjei a zátonyra futás után a Costa Crocierével hosszasan telefonon egyeztettek.        

Az ügyészség korábban egyedül a baleset másnapján letartóztatott, majd házi őrizetbe helyezett Schettino és Ciro Ambrosio első tiszt ellen emelt vádat.    

A Costa Crociere hajótársaság sajtóközleményben azt hangoztatta, hogy az igazság megállapítását elengedhetetlennek tartja nem csak az áldozatokkal, hanem a legénységgel és a vállalattal szembeni igazságtétel miatt is. A Costa Crociere megerősítette az ügyészséggel való együttműködési szándékot, ugyanakkor bizalmát és szolidaritását fejezte ki saját dolgozóinak, azok szakmai hozzáértését és morális integritását hangsúlyozva.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!